top of page

PSK-ammattilaisseminaari – 25-vuotisjuhla

PSK-standardit ja tekninen dokumentaatio
- Tehokas käyttö ja 3D-aineistojen tulevaisuus

TO 7.11.2024 HELSINKI

psk.jpg
Osoite

Puolen päivän seminaarissa yhdistyvät asiantuntijaesitykset, käytännönläheiset ratkaisut ja työpaja, jotka tarjoavat konkreettisia keinoja soveltaa oppeja suoraan arjessa.

Tapahtuma on maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti. Ennen seminaaria tarjoillaan herkullinen lounas ja seminaarin päätteeksi järjestetään rento illallistilaisuus.

Varmista paikkasi ja ilmoittaudu jo tänään!

IMG_5645.jpg
pantry food.jpg
¨pantry evening2.jpg
TÄMÄN VUODEN TEEMANA
PSK-standardit ja tekninen dokumentaatio
- Tehokas käyttö ja 3D-aineistojen tulevaisuus
Osallistu myös teollisuuden 3D-aineistojen standardisoinnin ja hyödyntämisen kehitystyöpajaan! 
 
  • 3D-aineistot arvokkaana 3D-omaisuutena teollisuuslaitoksille - Veli-Matti Hautaniemi, Orion Oyj
    Käsitellään 3D-aineistojen, kuten tietomallien ja pistepilvien, merkitystä teollisuuslaitosten digitaalisena omaisuutena. Käytännön esimerkkejä siitä, miten 3D-aineistoja voidaan hyödyntää laitoksen koko elinkaaren aikana, parantaen tuottavuutta ja turvallisuutta.

  • PSK-standardit ja teollisuuden tekninen dokumentaatio - Jukka Koistinen, PSK-standardisointi
    Kuinka PSK-standardit ovat tehostaneet teknisen dokumentaation hallintaa ja parantaneet yhteistyötä sekä datan hallintaa teollisuudessa. Miten näitä standardeja voidaan soveltaa erityisesti 3D-aineistojen standardisointiin ja hallintaan.

  • Vanhojen PI-kaavioiden digitalisointi ja hyödyntäminen - Matti Huhtinen, AFRY
    Kuinka vanhat PI-kaaviot voidaan kustannustehokkaasti muuntaa digitaaliseen muotoon hyödyntäen PSK-standardeja. Käytännön ratkaisuja ja esimerkkejä siitä, kuinka nämä digitaaliset aineistot voivat tukea teollisuusprojektien ja laitosten elinkaaren hallintaa.

  • Teollisuuslaitosten 3D-omaisuus: Kerryttäminen ja hyödyntäminen - Ari Puuskari, Profox
    Strategisia näkökulmia ja käytännön ratkaisuja, joiden avulla teollisuuslaitokset voivat kerätä ja hyödyntää 3D-aineistoja tehokkaasti. Kuinka nämä aineistot voidaan integroida päivittäisiin toimintoihin ja miten niiden strateginen käyttö voi parantaa laitoksen tuottavuutta ja turvallisuutta.

  • Muutosmekaniikka: Neurotiede ja työhyvinvointi - Tanja Sipilä
    Näkemyksiä siitä, miten neurotieteen ja muutosmekaniikan periaatteita voidaan hyödyntää työelämässä ja arjessa. Työhyvinvoinnin parantaminen ja muutosten hallinta käytännönläheisten vinkkien avulla, jotka tekevät arjesta sujuvampaa ja vähemmän stressaavaa.

KENELLE

  • Teollisuuden ammattilaiset
  • Projektihenkilöstö
  • Johtajat ja päätöksentekijät
  • Teknologia- ja innovaatioasiantuntijat
  • IT- ja digitalisaatioasiantuntijat
  • Prosessinsuunnittelijat ja insinöörit

 

OHJELMA

TO 7.11.2024 

11 - 12 Lounas ja rekisteröinti

12 - 16:30 Seminaariohjelma

  • 12:00 - 12:10 - Ari Puuskari, Profox: Johdanto päivän teemoihin

  • 12:10 - 12:35 - Jukka Koistinen, PSK-standardisointi: Tehostamista ja yhteistoimintaa standardoinnilla - Näkemyksiä ja kokemuksia standardoinnin asiantuntijalta

  • 12:35 - 13:00 - Ari Puuskari, Profox: Teollisuuslaitosten 3D-omaisuus: Miten jo olemassa olevat ja vasta rakennettavat teollisuuslaitokset voivat varmistaa 3D-omaisuuden/assettien kerryttämisen ja hyödyntämisen?

  • 13:00 - 13:10 Tauko

  • 13:10 - 13:35 - Matti Huhtinen, AFRY: Kuinka vanhat PI-kaaviot voidaan muuntaa digitaaliseen muotoon kustannustehokkaasti hyödyntäen PSK-standardeja.

  • 13:35 - 14:00 - Veli-Matti Hautaniemi, Orion: 3D-aineistojen hyödyntäminen ja tietomallien standardisointi teollisuusprojekteissa -  tilaajan näkökulma ja kokemukset

  • 14:00 - 14:15 Kahvitauko

  • 14:15 - 14:40 - Tanja Sipilä: Muutosmekaniikka - Neurotiede, muutos ja työhyvinvointi

  • 14:40 - 16:00 - Työpaja - Teollisuuden 3D-aineistojen standardisoinnin ja hyödyntämisen kehitystyöpaja

  • 16:00 - 16:30 - Työpajan tuloksien esittely ja yhteenveto

16:30 - 19 Illallistilaisuus: Ruokaa, juomaa sekä vapaata seurustelua ja verkostointia 

The Pantry Sörnäinen

Lintulahdenkuja 10

00500 Helsinki

Saapumisohjeet

IMG_5646.jpg
pantry evening.jpg
¨pantry table.jpg
pantry food 2.jpg

PUHUJAT

Veli-Matti_edited.jpg

Veli-Matti Hautaniemi

Engineering Manager

Orion Oyj

Veli-Matilla on vahva kokemus teollisuusprojekteista, erityisesti teknisesti haastavissa ympäristöissä kuten Orionin laitoksissa. Hän tuo seminaariin tilaajan näkökulman ja jakaa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten 3D-aineistoja voidaan hyödyntää tehokkaammin. Lisäksi Veli-Matti esittelee tutkimustaan rakennusalan ja teollisuuslaitoksen tietomallien standardisoinnista ja näyttää, kuinka näitä oppeja voidaan hyödyntää teollisuuden 3D-malleissa, tuoden lisäarvoa projekteihin ja laitosten elinkaaren hallintaan.

Jukka 2024 lähi studiovalo_edited.jpg

Jukka Koistinen

Toiminnanjohtaja

PSK-standardointi

Jukka on kokenut teollisuuden standardisoinnin asiantuntija. PSK Standardisointiyhdistyksessä hänen tehtävänään on kehittää ja ylläpitää standardeja, jotka parantavat teollisuuden suunnittelun, hankintojen, rakentamisen, projektien, kunnossapidon ja käytön laatua ja tehokkuutta. Seminaarissa Jukka jakaa kokemuksiaan siitä, miten PSK-standardeilla voidaan tehostaa teollisuuden toimintaa, sekä tarjoaa näkemyksiä siitä, miten näitä standardeja voidaan soveltaa tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin.​

Matti Huhtinen_edited.jpg

Matti Huhtinen

Application Key User- Process Tools, AFRY

Matti on todellinen käytännön asiantuntija teollisuuden projekteissa. Matti on aiemmin työskennellyt valmistavan teollisuuden puolella ja tällä hetkellä Matti työskentelee suunnittelutoimistossa suunnittelujärjestelmien pääkäyttäjänä globaalilla tasolla. Hänellä on runsaasti kokemusta siitä, miten prosessi-, sähkö- ja automaatiotekniikan työkaluja voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Matti jakaa seminaarissa selkeitä ja hyödyllisiä vinkkejä siitä, kuinka PI-kaaviot ja PSK-standardit voivat tuoda merkittäviä etuja teollisuuden digitalisaatioon. Hänen esityksensä tarjoaa arvokkaita näkemyksiä niille, jotka haluavat tehostaa teollisuuden toimintaa käytännössä.

tanja.jpg

Tanja Sipilä

Neurotransformaatiovalmentaja

​​

Tanja on neurotrauma-asiantuntija ja neurotransformaatiovalmentaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus yrittäjyydestä. Hän toimii myös rahoitus- ja strategianeuvonantajana ja on työskennellyt kansainvälisesti yli 600 yrityksen kanssa, erityisesti pohjoismaisen muotoilun ja muodin parissa.

Tanjan erikoisosaaminen neurotieteessä, biologisessa kehon toiminnassa ja hormonitasapainossa tarjoaa yksilöille ja organisaatioille tehokkaat työkalut täyden potentiaalinsa saavuttamiseen. Hän antaa välineet henkisten ja fyysisten esteiden ylittämiseen ja luo edellytykset menestykselle ja kasvulle.

Ari Puuskari 2018-11-08.png

Ari Puuskari

Toimitusjohtaja

Profox

Ari tuo seminaariin hänen 35-vuoden kokemuksensa teollisuuden prosessien ja digitalisaation kehittämisestä, erityisesti 3D-aineistojen ja digitaalisten työkalujen hyödyntämisestä. Hän on ollut mukana kehittämässä alan käytäntöjä PSK- ja THTH-työryhmissä. Seminaarissa Ari käsittelee ohjeistusten ja strategian merkitystä 3D-aineistojen tehokkaassa käytössä projekteissa ja laitosten elinkaaren hallinnassa. Lisäksi hän esittelee Profoxin tutkimusta 3D-aineistojen nykytilasta teollisuudessa ja sen tuloksia.

psk.jpg

Tanja Sipilä

Lisätietoja:         

Ari Puuskari

0400 488 267

ari.puuskari@profox.com

LinkedIn

Saapumisohjeet: The Pantry Sörnäinen, Lintulahdenkuja 10, 00500 Helsinki, sijaitsee noin 2,5 kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemalta Sörnäisten alueella, jonne pääsee helposti autolla ja julkisilla.​

Pysäköinti:

  • Kadunvarsipysäköinti: Maksullisia paikkoja löytyy ihan vierestä Lintulahdenkujalta ja sen lähikaduilta.

  • Pysäköintihallit:

    • P-Kallio (Torkkelinkatu 15): Noin 10 minuutin kävelymatka.

    • P-Redi (Hermannin rantatie 5): Noin 15 minuutin kävelymatka

Julkiset:

  • Raitiovaunu: Lähimmät pysäkit ovat Kaarlenkatu ja Sörnäinen, joilla pysähtyvät linjat 6 ja 8.

  • Bussi: Useat bussilinjat pysähtyvät Sörnäisissä, lähimmät pysäkit ovat Sörnäisten metroasema ja Vilhonvuorenkatu.

  • Metro: Sörnäisten metroasema on vain noin 5 minuutin kävelymatkan päässä.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Kiitos ilmoittautumisesta ja nähdään marraskuussa!

bottom of page